“Un barbat pe nume Ove”

Daca as fi avut vreodata un prieten imaginar acela ar fi  fost exact ca Ove din cartea “Un barbat pe nume Ove” scris de  Fredrik Backman.

 

Este foarte amuzant cum am ajuns sa citesc aceasta carte o prietena mi-a facut cadou cartea de ziua mea pentru ca ei  persoanjul a dus-o cu gandul la mine.

Recunosc ca sunt cam imbufnata deseori si destuld e vehemeneta importriva persoanelor care nu respecta regulile…. si mi-ar fi putut fii mult mai usor in viata daca “m-as fi indoit” nitel si daca as fi renuntat nitzel la niste principii.

Revenind, cartea este foarte bine scrisa si tradusa in limba roamana, usor de parcus, are tot felul de sintagme amuzante, care starnesc rasul, ancorata in realitate.

 

Cum spuneam dupa ce am citit cartea, eu care aveam parerea ca doar copii usor dusi cu pluta au prieteni imaginari , daca as fi avut vreodata un prieten imaginar acela ar fi fost Ove.

Merg pe strada si vad anumite lucruri si ma intreb mereu oare Ove ce comentariu ar fi avut la adresa persoanei X sau persoanei Y, ce ar fi zis de aceasta intamplare sau cum s-ar fi imbufnat.

Nu o sa fac aici o recenzie a cartii si nu o sa dau nici amanunte picante – cred cu tarie ca tb sa o cititi si sa va regasiti cumva acolo, sa il regasiti pe unul dintre vecinii vostrii sau sa va regasiti pe voi , asa cum sunteti : buni, dedicati total iubirii,  cu minciunile pe care le spuneti, cu lucurile bune pe care le faceti etc etc.

 

1165973

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *