Fumatori – Veverita Beata

Dupa cum va spuneam dragi cititori, Veverita beata , este un personaj fictiv menit sa va amuze si sa va scoata din cotidian.

Ea este “beata” pentru ca tinde sa exagereze tot ceea ce vede si evident sa judece prea mult lumea din jurul ei, adica celelalte personaje ale padurii. Tinde sa exagereze insa are un puternic caracter al corectidunii, lucru care lipseste lumii actuale si ca caracterica Padurea din mijlocul vartejului de ape. De restul o sa va dati seama pe parcurs.

IMG_0894

Veverita beata pentru ca e beata, isi face prieteni dubiosi … ea sta in padurea de stejari din mijlocul vartejului de ape, unde are un loc de munca la birourile cele inalte din stejarul cel batran si pe langa munca Veveritza are mai multe hobby-uri. Unul dintre ele era sa despice ramurele la rau. Era o activitate foarte amuzanta  care cerea multa creativitate, cerea abilitatea de a fi spontan si amuzant.

Veneau la Despicat ramurele multe animale alea padurii, printre care si  Girafa Deshirata, Jderita si Bursucul Dolofan.

Cei 3 sus mentionati incepusera cursurile mai tarziu, Girafa Deshirata pentru ca totul se termina tarziu in noapte nu mai dorea sa plateasca masina padurii sa o duca acasa. Vedeti voi aceasta fiinta pentru ca avea gatul lung si capul ei ajungea mai sus, respira aer rarefiat, nu prea gandea ea si nici suflet nu avea, o interesa doar de cotiza ei ponosita. Cum spuneam avea codita ponosita pentru ca nu avea bani sa plateasca masina padurii sa o duca acasa si mereu ii obstructiona pe ceilalti cursanti ca sa termine la o anumita ora, inca pe lumina ca sa poata sa mai zareasca soarele printre crengutele copacilor si sa ajunga in siguranta acasa.

Pentru ca Girafa tot batea apropuri de genul, Bursucul Dolofan a  vrut sa fie amabil si pentru ca el avea un automobil din scandurele a zis ca o sa o duca acasa pe Girafa si pe  inca cateva colege de rup ramurele. Brusucului ii placea de fapt de Veveritza beata care era amuzanta, placuta si foarte talentata.

Mai multe saptamani situatia a mers asa, Girafa profita de pe urma preitenie  dintre Veverita si Bursuc, pana intr-o zi cand Veveritza era obosita si voia sa ajunga repede acasa.  Girafa dorea sa mai stea, sa fumeze, vorba aia nu mai trebuia sa achite nimic, era dusa acasa ca o printesa de Bursuc si de celelate colege care erau obosite dupa ce au stat cu labutzele in apa la rau nu i-a pasat.

Veverita s-a intrebat, daca tot s-a terminat cursurl de rupt ramurele, oare Girafa nu se putea fumeze la ea acasa, de ce trebuia sa stea sa o astepte celelalte animale  tb sa o astepte pe ea.

Oricum Veveritza a fost foarte suparata pe aceasta situatia si a decis sa ii spune Bursucului ca ii multumeste frumos ca a ajutat-o, insa ea nu mai vrea sa astepte dupa nimeni si se duce mai repede la ea in viziunia.  Ca rezultat ce credeti dragi cititori, Bursucul nu a mai dus pe nimeni acasa.

Veveritza s-a bucurat cand a aflat acest lucru pentru ca ea credea ca este o pedeapsa bine meritata pentru cineva care nu se gandeste decat la viciul ei  si nu vrea sa stie nimic de timpul si prioritatie celor din jur. Insa Bursucul a tras-0 deoparte si i0a facut observatie ca nu are compasiune pentru cei din jur. Asta a suparat-o nespus pe Veverita, ea desi era beata, era o persoana corecta, insa dragilor vedeti voi asa  merge treaba in Padure: unele animale ale padurii fac lucruri urate, sunt lipsite de compasiune si  nu le trage nimeni la raspundere, iar veveritele corecte sunt mereu “amendate” cand isi afirma nemultumirea.

Dragi fumatori: faptul ca Veverita nu fumeaza nu va afecteaza pe voi, faptul ca voi fumati ii afecteaza pe toti : le luati timpul si ii afumati, deci le afectati sanatatea.

 

Veveritza beata va saluta !

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *