Pumnul bate vorba

A izbucnit un mare scandal pe care nu l-as fi discutat in mod normal daca persoana in cauza ( M.P.) nu ar practica aikido.

Desfasurarea evenimentelor o stiti prea bine pentru ca vuieste internetul, TV ul si tot ce mai are gura sa strige.

Nu ma intereseaza ca domnul M.G este cum o fi?? Ca l-a provocat! Atunci cand practici aikido nu ai voie sa faci asa ceva.

Aikido este un mod de viata, o filosofie de viata – o modalitate prin care inveti sa iti stabilesti prioritatile si sa nu sa casapesti pe oricine iti spune 2 cuvinte urate.

Noua in timpul antrenamentelor ni se spune sa ripostam doar daca ne este integritatea fizica amenintata, dar ca trebuie sa anticipam ca da nu ajungem in astfel de situatii.

Am vazut si imaginile filmate de camerele de supraveghezr, penibil, a fost ca o paruiala ca intre femetite. Cunoscatorii au vazut ca nu a fost aplicata nici o tehnica din arte martiale, cu atat mai putin  din aikido. Oricine poate sa dea un pumn si sa traga nitel de par si pana la urma MG nici el nu s-a lasat mai prejos.

Ceea ce ma nelinisteste pe mine este ca si asa cand lumea aude ca practic aikido ma intreaba pe cine bati, acum opinia publica o sa aiba o oarecare certitudine a faptului ca aikido= violenta= bataie si nu este cazul sa atribuim asemenea apelative lamga o arta nobila pe care o practic depeste 10 ani.

Din surse neoficiale din cate am inteles domnul MP s-ar fi autosupendat din Federatie, cam inpropiu acest mod de exprimare, a plecat din federatie ” de bine ” ce ne-a facut de ras  cu un comportament violent si dubios.

Mai mult domnul nu se asunde asa cum a mentionat Antena 3 este la stagiu  la Cluj. Am stat sa ma gandes daca sa ma indignez  sau nu, insa stagiul e un loc public unde se poate inscrie oricine si poate sa vina sa participe  indiferent de religie, credinte, caracter  sau educatie.

Domnul Ionescu spune ca ar trebui sa fie exclus din Federatie, daca continua sa faca aikido poate ii vine mintea la cap si nu  o sa mai  faca golaneli, pana la urma aikido e calea armoniei si a pacii , zic sa aducem un “pacatos” pe calea cea buna.Poate domnul P nu e un caz pierdut si nu tb inca declarat inca , paria.IMG_0162

Si da, domnule P nu e frumos si educat sa intrerupi, nici sa il casapesti pe unul ca ti-a atras atentia in acest sense.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *