HAI!! Sa Iubim cu adevarat !!!

Mentiune: Am aceast material de ceva timp „pe masa de lucru” ,insa nu am vrut sa las sa treaca acesta situatie nefericita fara a trage concluziile constructive care se ne ajute pe viitor.
Este luna iubirii si cel mai important este sa ne iubim pe noi… in primul rand ca mai apoi sa putem sa oferim in adevaratul sens al cuvantului iubire, fie ca e vorba despre o relatie de cuplu sau orice alta relatie pe care o avem. Pana la urma in tot ceea ce facem si in toate intereactiunile pe care le avem in viata noastra este vorba de dragoste si de iubire… sau cel putin ar trebui sa fie, pentru ca asa cum va spuneam sentimentul cu care ne nastem si unul dintre sentimentele primordale este „dragostea” , daca nu stim aceast lucru sau nu il contiesntizam atunci acum a sosit momentul.
In legatura cu protestele si evenimentele din ultimele zile din Bucuresti o nu o sa comentez.

Lasand la o parte crticile la adresa unul act de suicid in sine, acest aspect nu v-a fi discutat din puct de vedere religioas sau socio-cultural, ci doar strict uman, repet nu vreau sa critic un astefl de act doar as dorii sa citez din cartea „O mie de sfaturi pentru viaţă” de Dr.Michael Laitman in care exista un indreg capitol pe aceasta tema: „Sinuciderea nu este o cale”-

Nu puţini simt că nu mai pot să îndure suferinţele şi îşi pun capăt vieţii, din speranţa că acolo îi aşteaptă un viitor mai bun. Iudaismul a prezentat todeauna sinuciderea în lumină negativă. Si ştiinţa Cabala stabileşte că omul care a hotărât să-şi pună capăt vieţii este un om ce a hotărât să
împiedice ajungerea omenirii la scopul creaţiei. Regula “unul pentru toţi şi toţi pentru
unul” este valabilă şi în lumea spirituală. Toţi ne aflăm în aceaşi barcă şi nu are nici
un rost să încercăm să sărim din ea. Nu are nici un rost să schimbăm un necaz cu altul
şi asta este, din păcate, ceea ce îl aşteaptă pe cel care caută soluţii uşoare la suferinţe.
Singura cale de a ne confrunta cu suferinţele este să le înrolăm pentru binele
scopului. Când omul este flămând, el are nevoie de mâncare. Dacă vom înţelege că
suferinţele sunt foamea care se poate transforma în plăcere, în mâncare, situaţia
noastră personală şi generală va arăta altfel. Suferinţe mari ne vor face să simţim plăcere şi de la revelaţia oricărei lumini primite de la Puterea Supremă, chiar dacă va fi lumina cea mai slabă. Dacă vom cere o nouă revelaţie a luminii continue, ea va sosi, până când
95 vom reînoi legătura cu Puterea Supremă şi ne vom întoarce la Ea, cu ajutorul
intrumentelor pe care Ea le-a pus în mâinile noastre – suferinţele. Nu este om care să
poată să fugă de suferinţe. Despre asta s-a spus “omul îşi naşte singur suferinţa” (Iov
cap.5 versetul 7),

Spune-mi de ce, clipele dor
Numai cand seara vine?
Stiu ce ascund de mine, ochii tai…


Un eveniment tragic ne-a marca pe toti inperioada de dinainte de sarbatori, moartea cantaretei Malina Olinescu. Trecand pentru tragicul momentului si pentru barfele aferente acestui caz, dorinta mea e sa invatam ceva din aceste actiuni aduse de presa in atentia publicului si dezbatut pentru a atrage audiente, dar nu si invataminte. Doresc sa expun canteva situatii si explicatii aferente cu atat mai mult cu cat nu este primul de acest fel, acest deces umeaza celui al regretatei catarete Madalina Manole.
As dori sa luam ca „speta” acest eveniment tragic, al mortii Malinei Olinescu si spun moarte petru ca parerile sunt impartite si anume ca ar fi accident sau ca ar fi sinucidere, in cele ce umreaza as vrea sa tragem conlcuziile pe care sa le aplicati in viata dumneavoastra si pentru a va imbogatii spiritual fara a trai direct un astfel de eveniment din pacate atat de tragic.

Ceea ce este ingrijorator este faptul ca sinuciredera devine o metoda foarte des uzitata si mai ales adusa in atentia noastra cu ajutorul mijloacelor mass- media…. mai mult a devenit o indoctrinare. Pe langa tragicul evenimentului, asa cum spuneam, acesta devine un spectacol si NU o pilda care nu ar trebui urmata de nimeni. Ceea ce ar trebui sa se deduca de aici este o lectie si un semanl de alarma asupra timpurilor moderne si a modului de a actiona in astfel de situatii indiferent de prejudecati si de barfe, opinii sau alte moduri de a se exterioriza ale persoanelor din exterior, ale lupitor morlisti si sa expun in ceea ce urmeaza excat la ce ma refer.
Din pacate mometul actul din diferite motive ne-a subrezit ca persoane atatea lucuri stresante, atatea evenimente care ne afecteaza, poloare, lipsa harnei adecvate si motivele sunt numeroase si complexe ne duc pe toti la epuizare fizica si cu precadere pishica. De accea in momente de depresie, anxietate, in momente de zbucium interior si de decadere toatala pshihica este normal sa fie consultant un specialist atat pisholog cat si pshihiatru.

Dargilor, daca mergeti la un psihiatru nu inseamana ca sunteti nebuni, inseamna ca sunteti niste omeni maturi care iau deciziile bune la momentul oportul si ca vi se ofera un tratament medicamentos adecvat si nu ceva luat asa dupa ureche…. si aici as vrea sa fac o paratenza si sa ma refer la reclamenle unde se aduc in atentia noastra tot felul de pastile care ne fac sa dormim sau ne calmeza, astfel de pastile nu fac decat sa amorteasca pacientul pana acesta isi rezolva problema, insa rezolvarea toatala a probleiei nu se poate face decat daca reusim printr-un mod sal altul sa fim bine cu noi fara sa ne „aneteziem problemele” cu pastile luate „fara cap” si anume prin impacarea unei persoane cu ea insasi si asa mai departe si asa ceva nu se poate intampla peste noapte si de cele mai multe ori numai cu ajutorul psihologului.

Este din ce in ce mai comnun sa auzim si sa vedem oameni reactionand violent , exteriozandu-se cu putere in mediul nostru, insa nu este normal sa nu se poata controla de aceea astfel de schimbari de comportament ar trebui consultate si trate de catre persoanele care au studiu in domeniu. Daca probleme cu somnul devin permanente nu este normal nici sa fie consumate bauturi alcoolice sau orice fel de substante haluciongene sau de alta natura, cu atat mai putin medicamente sau asa numitele „ suplimente alimentare” fara masura. (si aici nu ma refer la viatmine ci al calmantele care se iau fara prepscriptie medicala )

Practic trebuie sa ne intebam ce anume „nu ne lasa sa dormim” care gand, situatie, in cazul Malinei avea o relatie defectuasa de dragoste, un barbat care se folosea de ea(mentionez ca asta s-a inteles din presa, luam aceasta ipoteze doar ca o situatie din care sa invatam fara a avea dorinta de a acuza pe nimeni de nimic), care statea cu ea doar din interes. Cantareata a luat medicamente care au fost prescrise de medic, dar atentie cu 2 ani in umra, un tratement nu poate fi prelungit pe o perioda atat de lunga fara ca fizite dese la medicul curnat. Cum spuneam cantareata a luat o doza nerecomandata si a cazut,(sa luam aceasta ipoteza inaintata de familie).

Aspectele pe care trebuie sa le retinem:
– Nu se ia un tratament fara consiliere psihologica
– Nu se iau medicamtele in alta doza decat cea prescrisa de medic
– Nu se ia un tratament mai lung de 2 luni fara a fi vazut medicul specialist
– Familiea, apropiatii si prietenii NU trebuie sa lase un pacient care sufera de depresie, sub tratamet sa locuiasca singut.

Si din pacate ultimul punct este cel care duce cel mai des la tragedii, neglijenta familie este cea care duce la decesul bolnavului, la suicid sau la accident de orice fel. Este evident ca nimeni nu poate sa fie pazit 24 din 24 de ore si ca daca pana la urma vrea sa se faza acel gest irevocabil o sa o faca pana la umra, insa un om bolnav care este sprijinit sa se repuna pe picioare sa scape de depresie, tristete sau orice altceva trebuie sa fie inconjurat de catre cei iubiti, cu prezenta lor, trebuie tinut de vorba, sa fie indemnat sa se gandeasca la lucuri prozitive sa vada lucuri pozitive, intr-un cuvant sa fie sprijinit pentru a se vindeca si cu riscul de a repeta sa i se acorde consiliere pshilologica. Daca vede in jurul lui oameni si este indemnat sa discute, sa vorbeasca despre lucuri placute antenita ii este distrasa spre altecva decat tristete si astfel exista mai putin sense sa se ajunga la evenimente tragice.

Acum sa discutam despre relatia de cuplu a Malieni, desi e a ajuns sa fie un cliseu daca un barbat nu va iubeste, nu va respecta nu are grija de dumneavoastra asa cum trebuie si va face sa suferiti cu siguranta trebuie sa cautati iubirea in alta parte. Desigur este usor de spus si greu de facut, cu siguranta foarte greu, insa nu imposibil, felicirea dumneavoastra si linistea sufleteasca sunt primordiale, asta nu inseamana ca sunteti egoiste, inseamana doar ca sitit sa va pretuit, iar o persoana care nu va merita si alturi de care nu reusiti sa convituiti intr-un mod normal (iar un mod normal nu inseamna certuri, injurii sau violenta fizica sau de orice fel, manipurilari, inseamana iubire , respect, timp petrecut placut si cu folos , inseamana un colt de rai) nu are de ce sa ramana cu dumneavoastra.

Exista o mentalitate foarte defectuasa printre doamne si domnisoare si anume ca „ toti barbatii sunt niste porci”, lucuru total flas, cu cat o sa va repetati acest lucuru sau o sa va ganditi ca barbatul „este un rau necesar” asta o sa gasiti. Exista oameni de toate felurile si evident si barbati mai potriviti sau nu pentru dumneavoastra, dar va rog sa ma credeti pe cuvant ca daca aveti incredere ca sunt si barbati buni, iubitori, ocrotitori capabil sa lupte pentru dumneavoastra o sa ii si intalniti.

Eu poate ca gresesc,
Nu stiu sa privesc
Catre stele – si-acolo sa te regasesc
Tu vii numai in vis,
Asa cum mi-ai promis.
Noi ramanem tot prieteni buni.
Prieteni buni.

Poate ca atunci cand un se mai poate , “eu cred” ca e mai bine ca oamenii sa ramana doar pieteni buni.
Oricum ar fi si in orice situatie v-ati afla: buna, rea, frumoasa, urata, grasa, slaba, nervoasa, calma, se poate spune ca „are balta peste. Deci nu e nevoie sa suportati grosolaniile unui brata, abuzurile si manipularile pentru ca se va gasi cu singurnata un barbat care sa fie pentru dumneavoatra asa cum meritati dumneavoastra.

Oricum in cazul Malinei e clar ca era tanara, frumoasa avea banii ei deci…. putea sa gaseasca o gramada de barbati care sa o iubesaca pentru ea si sa o respecte, este greu, insa totul e sa aveti incredere si sa va iubiti dumneavoatrsa pe dumneavoastra insele.

In presa s-a mai zvonit ca Malina a facut acel gel pentru ca iubitul ei o privea sau era jos cand ea s-a urcat pe balustrada. E de prisos sa mai spun ca nu merita nimeni si nimic nici macar o actiune demonstrativa.

In final pretuiti-va si iubiti-va pentur ca totul porneste de la noi, din interiorul nostru , din increderea pe care o avem in noi insele. NU depindem de nimeni, pana la urma nu putem obliga pe nimeni sa ne iubeasca, insa putem sa ne pretium si sa ne iubim noi pe noi insine, iar sentimentele adevarate si curate for veni si ele la momentul potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *