Regasirea fortei interioare!!

Viata ne ofera in fiecare clipa experientele si lectiile pe care trebuie sa le traim ca sa putem sa evolua, sa invatam si sa ne contopim cu universul mult mai bine. Cum se spune in unul din proverbele autohtone „Dumnezeu it da, dar nu iti baga si in traista. „ de aceea este dosebit de important sa fim receptivi si sa „bagam la cap”- este una dintre cee mai frecvente expresii care imi vine in minte, poate pentru ca e folosita foarte dese de profesorii pe care i-am avut.
Aikido este una dintre putinele arte martiale sau chiar singura care nu are competitii, acesta este unul din lucrurile pe care personal le apreciez cel mai mult pentru ca atunci cand intram intr-o competitie cu cineva uitam ca este doar o iluzie si ca de in esenta o astfel de cometitite nu exista, exista doar concurenta cu tine insuti, cu ce am fost ieri si pot si mai bun azi, sau in momentul ce tocami a trecut si pot sa imi depasesc limitele in momentul prezent.
Forta fizca, exercitiu constant si serios sunt doar unii dintre factorii care ne duc la scopul final al artelor martiale in general, pe langa aceastea ceea ce multi nu stiu este ca o arta martiala practicata asa cum trebuie ne duce la esenta ei, si anume la regasirea spiritului, la originea fortei umane, la depasirea simintelor si nu in ultimul rand la meditatie si modestie totala. Pana la urma cei care vin la aikido, pentru ca aceasta arata o cunosc cel mai bine, ca sa isi ia grade si sa arate tuturor cat de extraordinari sunt se indeparteaza toatal de scopul si esenta maritalitatii acestui tip de ptractica. Egoul trebuie oricum diminuat pentru a reusi sa evouam si sa trecem peste tot felul de prosti de orgloi care nu fac decat sa ne traga in jos si sa ne ocupe tipmul, minte si sufeltul cu lucurui fara cea mai mica importanta, insa reveninf la posibilitatea de dezvoltare si de a ne depasi inimile continuu, o sa mentionez in cele ce urmeaza :
As vrea sa mentionez ca nu sunt o impatimita a filmelor cu batai sau irealiste, cum imi place mie sa le numesc, despre arte martiele , karate si despre cum peste noapte apare un om normal care se transfora in super luptator ceva gen The Karate Kid. Si totusi dupa ce am urmarit asa… de plictiseala The Karate Kid 4, asa ca sa ruleze ceva la TV si eu sa imi vad de ale mele, mi-am adus aminte de un lucuru pe care snesei mereu ni-l spune si anume: obosela si durerea sunt stari ale mintii si are perfecta dreptate.

Ceea ce nu se poate intampla asa de usor e sa schimbari toate starile noastre peste noapte, insa cu fiecare momet putem si trebuie sa ne impingem limitele cat mai departe, fara sa ne facem rau, fara sa fim pusi im periocol, insa lafel ca in aikido, cel putin pe acela pe care-l invat eu alaturi de maestrul meu trebuie in fiecare moment sa incerci sa fii mai bun tu pentru tine si cu tine, sa fii modest, sa iti vezi locul tau si cu cat urci in grad sa fii mai responsabil si mult mai modest.

Faptul ca ai o centrua inanlta nu inseamana ca esti superior, inseamana ca esti mai bun decat ieri, insa pentru asta nu o ti se ridice un pedestal ci din potriva trebuiesa sa fii mai modest, mai rezervat mai atent cu fiecare actiune pe care o faci pentru a da exeplu celor care sunt la inceput. Asa cum sunt regulile pure si simple alea acestei arte martile asa sunt si regulile vietii, cu cat va depasiti limitele fata de voi insiva mereu cu atat veti ajunge la esenta viatii, va veti simti impacati cu voi insiva si absolut nimic din cee ce vine din exterior sa va atace nu va reusi sa va dezechilibreze. Fiti zen !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *