Legea oglindirii – Diavolul este un inger cazut.

Nu interpreta nimic in modul personal !
Nimic din ce face ceilalti nu are vreo legatura cu tine.
Tot ce spun si fac ei este o proiectie a propriei lor realitati subiective.
Daca vei deveni imun la opiniile si la actiunile celorlalti oameni, nu vei mai fi victima unei suferinte inutile.

Legea oglindirii este tehnic vorbind o lege a rezonantei, deoarece creeaza situatii si persoane in legatura persoane intre care exista afinitati. Astfel spus, persoanele care vibreaza pe aceeasi lungime de unda, indiferent daca sunt constiente sau nu, se atrag una pe cealalta.
Uneori atractia inconstienta este repolarizata in constient ca respingere, dar asta nu trebuie sa ne induca in eroare.
Tot ce se intampla e tesut in laboratoarele inconstientului si are un sense pe care il numesc spiritual: sa ne cunoastem , sa ne ascultam pe deplin si sa ne manifestam creator potentialul.
Nu cred ca exista vreun suflet care sa nu tanjeasca dupa aceasta implinire, singura diferenta fiind ca, in cazul unora, acest dor este inca plapand sau impreceptibil. Astfel, vulnerabilitatea pe care nu ti-o accepti nu o vei accepta nici in exterior.
Blandetea pe care ti-o reprimi o vei respinge si in afara ta. Nevoile pe care le condamni la tine le vei condamna si la altii. Inainte de a ironiza sau de a condamana o persoana , reflecteaza putin. Nu este decat un mesager prin care universul te instiinteaza de stadiul la care te afli. Universul te instiinteaza prin acel mesager de stadiul la care le afli in ceea ce priveste cunoasterea pripriei tale persoane. Cu alte cuvinte, responsabilitatea pentru nivelul tau de evolutie iti apartine.
A trai constient de acest adevar interior este de natura sa modifice radical atitudinile fata de semenii tai, in sensul de a renunta la a-i judeca pentru ceea ce sunt, din moment ce si tu ai fost asa, esti sau urmeaza sa fii.
A invata sa –i iubesti cu dragiste si intelegere pe cei care te inconjoara este echivalent cu a invatat sa te iubesti pe tine insusi, deoarece ei nu fac decat sa te reflecte. Poate iti este imposibil sa admiti o astfel de viziune. Este mult mai usor sa-l urasti pe cel care te raneste, sa-l detesti pe cel care ii face sa sufere pe cei dragi, sa fii intolerant cu prostituatele sau tiganii. Dar nu te-ai intrebat vreodata daca nu cumva tot ceea ce se intamplat are un sens util, anume de a-ti deschide inima spre iubire?Si cum vei lasa iubirea sa infloreasca in inima ta daca vei continua sa respingi aspecte din tine insuti, parti ale personalitatii tale pe care ai fost invatat sa le devalorizezei inainte de a le cunoaste?
Tot ceea ce respingi in tine insuti, universul ca recrea in afara ta, pentru a-ti atrage atentia. Lumea va continua sa oglindeasca ceea ce refuzi sa oglindeasca ceea ce refuzi sa accepti si sa transformi la tine insuti, pana in clipa cand vei restabili contractul cu partile negate sau necunoscute ale fiintei tale.
Compasiunea si dragostea pentru parti vulnerabile sau primitive din personalitatea ta, o data devenite stabile, se vor revarsa spontan asupra aspectelor corespondente din ceilalti. Altfel, nu poti ajuta un om sa-si depaseasca greselile aratandu-i vinovatia. Nu-l vei stimula sa se schimbe evidetiindu-i „rautatea” si pedesind-o cu aprime. Nu-l vei incuraja copmarandu-l cu cei „buni” si nu ii vei oferi un model superior actionand impins de resentimente si cruzime. O asemenea actiune nu face deact sa arate pulsimile pe care fapta lui le a trzit in tine, pulsiuni pentru care tu esti responsabil, nu el. Desi pare greu de crezut, dusmanul este prietenul nostru.
El nu oglindeste cele mai adanci frici sau neputinte, stimulandu-ne sa ne asumam responsabilitatea pentru ele. Inaimicul inversunat este doar un ecran de proiectie pentru demonii pe care ii constii, dar pe care inca nu ai invatat sa ii iubesti.
Cei din exterior nu fac decat sa-i reflecte si vor disparea ca prin farmesc atunci cand razboiul cu demonii interiori inceteaza. Nu uita ca diavolul este un inger cazut. De ce anume crezi ca are nevoie pentru a se inalta decat nu de acceptarea si dragostea ta? Iubeste-ti dusmanul. Dusmanii sunt mai intai inauntrul tau.

Informatia este preluat dintr-o prezentare power point scris de rain2rden@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *